Vragen of interesse? Contact opnemen

Presentatietrainingen voor jouw team

Er zijn voor jouw team allerlei mogelijkheden. We bieden verschillende presentatietrainingen aan. Hieronder lichten we onze trainingen toe.

De basis van een overtuigende presentatie

2-daagse presentatietraining met individuele coaching

De Basis – De basis van een overtuigende presentatie. Overtuigend presenteren begint bij het overtuigd zijn van jezelf. Zelfverzekerdheid uitstralen en zonder angst voor een groep staan. Verder is het belangrijk je inhoud over te kunnen brengen op een manier die aansluit bij je publiek.

 • Bewustwording van jouw eigen Non-verbale Communicatie en hoe je die effectief kunt inzetten
 • Een methode om elke presentatie te kunnen voorbereiden
 • Zekerheid uit jezelf halen én uitstralen
 • Je presentatie afstemmen op je publiek
 • Krachtig starten en afsluiten

In deze tweedaagse staan we onder andere stil bij de kracht van non verbale communicatie. Hoe interessant je inhoud ook is, als je lichaamstaal niet congruent is met je inhoud, zal je inhoud niet overkomen.

Dat is confronterend, maar heel fijn om je bewust van te zijn. Na de de tweedaagse weet hoe je non verbale communicatie kunt inzetten om overtuigender over te komen.

Verder zullen we deze tweedaagse uitgebreid stil staan bij het voorbereiden van een presentatie.

We stellen samen vast wat je wilt bereiken, wat je doelstelling is.

Verder zullen we ons in de volgende vraag verdiepen: hoe zorg je ervoor dat de door jou zorgvuldig gemaakte inhoud aansluit bij je publiek?

Een veel gemaakte fout bij presenteren is dat de presentator vooral zendt, zonder zich af te vragen hoe het ontvangen wordt door het publiek. Dat zal jou na deze tweedaagse niet meer overkomen, omdat je een methode meekrijgt die je hiervoor kunt gebruiken bij elke toekomstige presentatie.

Als kers op de taart helpen we je met het krachtig openen en sluiten van je presentatie. Want, een vliegende start en een krachtig slot maken je presentatie van een hoog niveau.

“Mijn boodschap komt krachtiger over”

Het verschil is absoluut merkbaar. Nu presenteer ik met veel meer rust en zelfvertrouwen. Mijn boodschap komt krachtiger over. De training heeft me geholpen duidelijke focus in mijn presentaties te hebben.

Ron de Vaan, Senior Consultant Rembrandt Corporate Finance

Ben je op zoek naar meer verdieping?

Een volgende stap in Overtuigend Presenteren

3-daagse presentatietraining met individuele coaching

Presenteren is meer dan voor een groep staan en je boodschap brengen. Het is ook: omgaan met je publiek, vragen beantwoorden en interactie begeleiden. Als je daarnaast ook nog je PowerPoint kunt inzetten op een manier die bij je publiek aanslaat, kun je jezelf gerust gevorderd noemen.

 • Alles van de basis-training
 • Professioneel gebruik van visuele hulpmiddelen als PowerPoint e.d.
 • Leiding nemen bij een vragensessie
 • Een duidelijke structuur aanbrengen
 • Taalgebruik
 • Speechen

In deze driedaagse gaan we een stap verder en is er uitgebreid aandacht voor visuele hulpmiddelen, zoals PowerPoint.

Als PowerPoint op een goede manier wordt gebruikt, kan het een mooie aanvulling zijn op je presentatie. Sterker nog, het kan je presentatie versterken. Helaas zien we nog te vaak dat PowerPoint de boodschap juist minder krachtig maakt.

Én het is van enorm belang een goede structuur te hebben in je presentatie. Voor je publiek is dat prettig en ook voor jou als spreker.

We helpen je, naast het aanbrengen van een duidelijke structuur, je PowerPoint zó te gebruiken dat je een stuk overtuigender zult zijn.

En dan is er nog de vragensessie. Interactie met het publiek. Voor de een een heel fijn onderdeel, voor de ander spannend. Want, wat gaan ze vragen? Weet je alle antwoorden wel? Hoe zorg je ervoor dat je de leiding hebt en houdt?

We leren je de vragensessie goed te begeleiden. Want wij zijn ervan overtuigd dat de juiste interactie je presentatie enorm kan versterken. Hiermee kun je het verschil maken.

“Deze training was ruim boven mijn verwachting”

De kwaliteit van deze training was ruim boven mijn verwachting. Ik heb meerdere nieuwe inzichten gekregen en veel bruikbare tips ontvangen: zowel op het gebied van het voorbereiden van een presentatie als op gebied van het presenteren zelf.

Renate van der Meer, Senior consultant Rembrandt Fusies & Overnames

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse mailing en ontvang informatie over presenteren (privacyverklaring).

Word een expert in Overtuigend Presenteren

4-daagse presentatietraining met individuele coaching

Een expert word je als je volledig boven de stof staat, gebruik weet te maken van het vertellen van verhalen en je precies weet hoe je de aandacht van je publiek vast kunt houden. En zelfs met zeer kritische mensen in je zaal heb je geen moeite meer.

 • Alles van de gevorderd training
 • Retorische technieken
 • Omgaan met zeer kritische vragen(stellers)
 • Verhalen vertellen
 • Aandacht vasthouden d.m.v. het gebruik van een spanningsboog (opbouw tot een climax)
 • Aandacht vasthouden d.m.v. technieken in je presentatie

In deze vierdaagse staan we stil bij de aandacht vasthouden. Want, ook al heb je structuur, weet je precies wat je wanneer wilt vertellen, je publiek geboeid hebben en houden blijft voor elke spreker een uitdaging.

Het vertellen van verhalen is daarbij hét middel. Als je je boodschap kunt illustreren met verhalen, zal het publiek zich echt met je verhaal kunnen identificeren.
We leren je de aandacht vasthouden bij je publiek.

Iedereen weet dat er soms in je publiek ook zeer kritische mensen zitten. Ook die wil je erbij houden, zelfs als ze van die kritische vragen stellen.

Hoe ga je met deze kritische vragenstellers om?

Verder hebben we aandacht voor de opnamecapaciteit van je publiek. Hoeveel kunnen ze aan? En in hoeverre houd jij daar rekening mee?

Als kers op de taart leren we je gebruik te maken van wat wij noemen publieksgericht taalgebruik. Zo kun je je boodschap voor iedereen overbrengen. Zelfs als er veel verschillende soorten mensen in de zaal zitten.

Word jij die expert in Overtuigend Presenteren? Als het aan ons ligt, wel!

“De individuele coaching heeft mij enorm geholpen.”

De coaching is erg goed. Één-op-één keken we naar mij doelen. Dat heeft mijn presentaties verbeterd en heeft me enorm geholpen in mijn eigen ontwikkeling.

Marlijn Steffes, Sales Representative Medtronic

Interesse in onze trainingen of coaching? Neem contact op!