Vragen of interesse? Contact opnemen

Mogelijkheden voor jou

Er zijn twee mogelijkheden. Meedoen aan een open training heeft als voordeel dat je oefent met een groep erbij. Aan de andere kant: misschien heb je grote behoefte om één specifieke presentatie volledig voor te bereiden met een coach en dat helemaal 1-op-1 te doen.

Presentatietechnieken die écht werken

Misschien heb je al meerdere boeken gelezen over presenteren. Of google je naar tips over presenteren. Er is veel over te vinden. Blijkbaar dus een hot topic.

Helaas leer je presenteren niet door websites of boeken te lezen. Het is net als tennis: je kunt er 100-en (honderden) boeken over lezen en alle toptennissers analyseren op tv, maar zolang je zelf niet de baan opgaat en oefent, zul je wimbledon niet winnen. (en ook de plaatselijke competitie niet)

Presentatievaardigheden draaien om vaardigheden. Wil jij je die vaardigheden eigen maken? Dan kun je niet anders dan uitproberen. Voor die groep gaan staan en oefenen, oefenen, oefenen. Tegelijkertijd is het belangrijk dat er iemand naast je staat. Een expert, die je vertelt wat voor jou werkt om beter en effectiever te presenteren.

Kortom: wil je beter presenteren? Dan is trainen en oefenen onmisbaar.

Waarom zou je voor ons kiezen?

De presentatietraining waarop jij je kunt inschrijven, duurt drie dagen. Na de training heb jij alle technieken onder de knie die je nodig hebt om steengoed te spreken. Theorie pas je vanaf de eerste dag toe door – jawel – te oefenen en nog eens te oefenen met presenteren.

Individuele coaching tijdens de training

Onze training is bijzonder omdat wij niet alleen een trainer naast je zetten om je beter te maken, maar ook een coach.

Wat maakt de trainingen van LaVi-communicatie uniek? Op elke trainingsdag krijg je een individuele coachings sessie van ongeveer 30 minuten.

Deze persoonlijke presentatiecoaching, die je iedere dag krijgt, is alles behalve overbodige luxe: dít is het geheim waardoor jij in slechts enkele dagen een presentatieprofessional wordt. Zélfs als presenteren je grootste angst is, en je liever naar de tandarts gaat dan voor een groep te spreken.

“Deze training was ruim boven mijn verwachting”

De kwaliteit van deze training was ruim boven mijn verwachting. Ik heb meerdere nieuwe inzichten gekregen en veel bruikbare tips ontvangen: zowel op het gebied van het voorbereiden van een presentatie als op gebied van het presenteren zelf.

Renate van der MeerSenior consultant Rembrandt Fusies & Overnames

De training ‘Overtuigend presenteren’

Non Verbale Communicatie

In deze driedaagse staan we onder andere stil bij de kracht van non verbale communicatie. Hoe interessant je inhoud ook is, als je lichaamstaal niet congruent is met je inhoud, zal je inhoud niet overkomen. Dat is confronterend, maar heel fijn om je bewust van te zijn. Na de de training weet hoe je non verbale communicatie kunt inzetten om overtuigender over te komen.

Verder zullen we uitgebreid stil staan bij het voorbereiden van een presentatie. We stellen samen vast wat je wilt bereiken, wat je doelstelling is.

Krachtig openen en eindigen

Als kers op de taart helpen we je met het krachtig openen en sluiten van je presentatie. Want, een vliegende start en een krachtig slot maken je presentatie van een hoog niveau

Structuur

Én het is van enorm belang een goede structuur te hebben in je presentatie. Voor je publiek is dat prettig en ook voor jou als spreker.

We helpen je, naast het aanbrengen van een duidelijke structuur, je PowerPoint zó te gebruiken dat je een stuk overtuigender zult zijn.

Publiekanalyse

En we ons in de volgende vraag verdiepen: hoe zorg je ervoor dat de door jou zorgvuldig gemaakte inhoud aansluit bij je publiek?

Een veel gemaakte fout bij presenteren is dat de presentator vooral zendt, zonder zich af te vragen hoe het ontvangen wordt door het publiek. Dat zal jou na deze tweedaagse niet meer overkomen, omdat je een methode meekrijgt die je hiervoor kunt gebruiken bij elke toekomstige presentatie.

Het gebruik van Powerpoint

Ook is er uitgebreid aandacht voor het gebruik van hulpmiddelen, zoals PowerPoint. Als PowerPoint op een goede manier wordt gebruikt, kan het een mooie aanvulling zijn op je presentatie. Sterker nog, het kan je presentatie versterken. Helaas zien we nog te vaak dat PowerPoint de boodschap juist minder krachtig maakt.

Interactie met je publiek

En dan is er nog de vragensessie. Interactie met het publiek. Voor de een een heel fijn onderdeel, voor de ander spannend. Want, wat gaan ze vragen? Weet je alle antwoorden wel? Hoe zorg je ervoor dat je de leiding hebt en houdt?

We leren je de vragensessie goed te begeleiden. Want wij zijn ervan overtuigd dat de juiste interactie je presentatie enorm kan versterken. Hiermee kun je het verschil maken.

Praktische zaken

We werken met een groep van minimaal 6 en maximaal 10 personen. Zo garanderen we genoeg interactie met het publiek en voldoende aandacht voor jou. Er zijn veel mogelijkheden om te oefenen voor de groep en een dagelijkse sessie met je persoonlijke coach.

Inschrijven Nederlandstalige training

Onze volgende trainingen zijn op:

16 mei, 6 en 7 juni 2023

Er zijn nog een paar plekken vrij.

14 november, 5 en 6 december 2023

Wil je je inschrijven? Klik dan op de knop hieronder. Of, neem gerust contact op voor extra informatie.

Inschrijven Engelstalige training

Onze volgende trainingen zijn op:

Data in 2023 volgen.

 

Wil je je inschrijven? Klik dan op de knop hieronder. Of, neem gerust contact op voor extra informatie.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse mailing en ontvang informatie over presenteren (privacyverklaring).

Individuele coaching

Jouw presentatie 1-op-1 voorbereiden en oefenen

Soms mag je ergens een presentatie geven, waar veel van afhangt. Zo’n presentatie die echt 100% goed moet zijn. Waar je niets aan het toeval wil overlaten. Dan is dit echt iets voor jou.

Je beste presentatie ooit geven? Zorg voor een super voorbereiding. We helpen je daarbij graag!

Samen met je coach zet je een aantal stappen:

 1. Brainstorm

  Je maakt samen een brainstorm over zaken die je zou willen en kunnen vertellen tijdens je presentatie.

 2. De voorbereiding

  Vervolgens bepaal je wat het doel van je presentatie is en doe je een publieksanalyse. Dit zal je direct focus geven in het kiezen van wat je wel en niet zult vertellen.

 3. Structuur en een storyboard

  De volgende stap is het maken van de structuur en een storyboard. Hierin worden hoofd- en bijzaken gescheiden en wordt je presentatie een samenhangend, boeiend verhaal.

 4. PowerPoint

  Zo nodig maak je een PowerPoint die je presentatie ondersteunt.

 5. Oefenen

  Je uiteindelijke presentatie oefen je zo lang als nodig is om hem helemaal in je vingers te krijgen.

1-op-1 begeleiding
Alle stappen zet je samen met je coach, om een optimaal resultaat te krijgen. Jouw presentatie staat als een huis en zal indruk maken op je publiek.

Je presentatie samen met een coach 1-op-1 tot in de puntjes voorbereiden en oefenen? Klik op de knop hieronder.

“De individuele coaching heeft mij enorm geholpen.”

De coaching is erg goed. Één-op-één keken we naar mij doelen. Dat heeft mijn presentaties verbeterd en heeft me enorm geholpen in mijn eigen ontwikkeling.

Marlijn Steffes, Sales Representative Medtronic

Interesse in onze trainingen of coaching? Neem contact op!